700.000 KILOMETROV - BIOGRAFIJA VALTERJA BONČE

30 LET PRED SLOVENIJO – KOLESARSKO VELESILO

Valter Bonča je bil četrti slovenski kolesarski profesionalec, ki je s svojimi dosežki, zmagami in prebojem v kolesarsko meko Italijo postavil športno raven kolesarstva na novo raven ter pomagal graditi temelje poznejše Slovenije – kolesarske velesile. Zgodba o fantu iz Idrije, ki so mu morali prvo tekmovalno kolo še “švercati” iz Italije, ki se je v šolo do Kranja s kolesom vozil tudi v dežju in snegu in ki je bil že na prvi olimpijadi samostojne Slovenije pripravljen osvojiti zlato medaljo. Pripoved o enem najbolj krutih vztrajnostnih športov, kjer je v najtežjih trenutkih stran odrival neizmerno bolečino in globoko v sebi iskal skrito moč, da je vztrajal naprej. Kolesarjenje je sprejel kot športne sanje in lekcijo življenja. S kolesom je prevozil 700 tisoč kilometrov, doživel je vse najtežje klance, izbruhe zanosa ob uspehih in zmagah, prav tako trenutke psihičnih zlomov in razočaranj. Celih 26 let je vsak dan živel ta izjemen čustveni koktejl kolesarstva. Avtor knjige je Gregor Pavšič, avtor knjig Usodna strast 1 in 2 ter biografije najuspešnejšega slovenskega avtomobilskega dirkača Andreja Jereba.

KONTAKTI ZA NAROČILO

Cena knjige je 25 evrov. Knjigo bo mogoče dobiti v knjigarnah DZS, najprej pa v Kolesarskem centru Bonča v Idriji, ali pa prek spletnega naročila. Podatke za dostavo nam pošljite na spodnji elektronski naslov. Cena knjige ne vključuje stroškov poštnine.

Naročila preko spodnjega obrazca ali na elektronski naslov info@kcbonca.si

“Če sem želel premagati druge, sem moral najprej premagati samega sebe …”

NAGOVOR – VALTER BONČA

1500 dirk in 700.000 prevoženih kilometrov s kolesom, vse to v 26 letih športne kariere, ki se mi 40 let po prvi pionirski kolesarski dirki zdi kot šele včeraj odigran prizor. Na kolo sem se usedel spontano in postalo je najpomembnejši krmar mojega življenja. Doživel sem nešteto težkih klancev, samotnih treningov, litrov znoja in stalnih izzivov, kako naj v najtežjih trenutkih najprej premagam samega sebe in nato poskusim do magične ciljne črte premagati še vse druge. Življenje je bilo polno odrekanja in prilagajanja tistemu, kar je kolo nepopustljivo zahtevalo od mene. Vztrajal sem kljub bolečinam, globokemu dihanju in skelenju v mišicah. Na treninge sem odšel A takrat, ko sem na razbolelo telo komaj zvlekel kolesarski dres. Boril sem se z dilemo, kako globoko v samem sebi najti skrite rezerve, nezaveden potencial in neverjetno notranjo moč, da sem za svoje visoke cilje pripravljen trpeti še onkraj naslednjega ovinka, še malo bolj stisniti zobe in nato tik pred trenutkom zmage nad samim seboj premagati še zadnjo oviro. Ta knjiga je poklon in zahvala kolesarstvu, vsem tistim, ki so ves čas vztrajali z menoj, prav tako vsem generacijam kolesarjev pred in za menoj. Kolesarstvo je nam vsem ponujalo prestižne majice, rekorde, medalje in pokale, a predvsem nas je naučilo edinstvene življenjske lekcije o tistem, česar smo ljudje v svojem izjemnem bistvu zares sposobni.

Valter Bonča

Naročilo knjige:

  Vaše ime *

  vaš email *

  Zadeva

  Sporočilo

  Plačilo knjige

  Cena knjige je 25,00€ in ne vključuje stroška pošiljanja.

  Plačilo po predračunu skupaj s poštnino: 28,00€

  Plačilo po povzetju:  33,48€

   

  Podatki za nakazilo:

  Kolesarski center Bonča, Elizabeta Bonča S.P.

  Lapajnetova ulica 21

  5280 Idrija

  NAMEN: naročilo knjige

  IBAN: SI56 6100 0002 5172 332

  SKLIC: SI00 +datum naročila

  ZNESEK: 28,00€